Hang- en sluitwerk

Om de houten garagedeuren ook na de bewerkingen hoogwaardig te houden wordt er alleen gebruik gemaakt van professioneel hang- en sluitwerk en deurbeslag. Alle houten garagedeuren zijn standaard voorzien van onderstaand hang- en sluitwerk. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

 
Standaard worden al onze garagedeuren uitgevoerd met een driepuntssluiting. De constructie van dit type sluiting zorgt voor een goede inbraakveiligheid. SKG***
Bestaat uit een gietstalen pomp die de ijzeren staven aandrijft naar de sluitkommen in het kozijn. Zeer zware uitvoering speciaal voor garagedeuren. Degelijk en makkelijk in gebruik.
Standaard worden er DTS-kunststof neuten onderaan de zijstijlen gemonteerd in combinatie met een low-step© aluminium onderdorpel om houtrot tegen te gaan.
 
Standaard een low-step© aluminium onderdorpel van 22 mm hoog. Deze onderdorpel biedt de mogelijkheid om er makkelijk met fiets of auto overheen te rijden.
Een kozijn waaronder een DTS onderdorpel incl. 2 opstaande neuten is gemonteerd heeft net als de low-step© aluminium onderdorpel een zeer lange levensduur. De hoogte van dit type dorpel is 67 mm.
Een stormketting met demper zorgt er voor dat de garagedeuren niet te ver kan openzwaaien waardoor deze tegen een muur slaat of ontwricht raakt.
 
Heavy Duty kogellagerscharnieren 89x114x3.3 met dievenklauwen voor maximale veiligheid SKG***. Door de zeer zware uitvoering van de scharnieren en 4 stuks per deur, is uithangen absoluut uitgesloten. Ook gaan de deuren makkelijker open en dicht door de kogellagers.
Twee degelijke deurvastzetters om uw garagedeuren vast te zetten als deze open staan. Gemakkelijk met de voet te bedienen.
Een deurdranger is ideaal voor naar buiten openslaande deuren. De deuren worden hydraulisch afgeremd als er een windvlaag vat op krijgt. Ook sluiten de garagedeuren snel zodat de warmte in de garage minder snel afkoelt.