Montage

U vraagt zich misschien af hoe het plaatsen van de houten openslaande garagedeuren in zijn werk gaat. Onze werkwijze leggen we hieronder uit. Topkwaliteit door middel van vakmanschap. Nieuwe houten openslaande garagedeuren in een handomdraai. De oude garagedeuren nemen wij voor u mee terug.

 

Maten checken

Voordat we beginnen controleren we eerst of alle maten kloppen. Daarna beginnen we met het afdekken van de vloer en worden breekbare voorwerpen weggezet. Indien nodig wordt er een stofscherm geplaatst zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

 

Demontage

Indien er glas aanwezig is wordt dit uit de oude garagedeuren verwijderd. Daarna worden voorzichtig (zonder schade aan de muren te veroorzaken) de oude garagedeuren gedemonteerd.

demontage
 

Montage kozijn

Om de garagedeuren wind- en waterdicht te kunnen plaatsen wordt er een tochtwerend afdichtingsmateriaal tussen de gevel en het kozijn aan gebracht. Ook controleren wij de spouwlatten en indien nodig worden deze vervangen en opnieuw tochtdicht gemaakt.

afwerking
 

DTS kunststof blokken

Onder de verticale stijlen van het kozijn plaatsen wij DTS blokken (neuten) van 8 cm. Deze DTS blokken worden met een pakking gescheiden van hout naar kunststof. Op deze manier is het onmogelijk dat aan de onderkant van de stijlen houtrot ontstaat en dat er tussen het hout en DTS vocht komt.

kunststof-neut
 

Tijdsduur plaatsen

Het plaatsen van de garagedeuren gebeurt altijd in één dagdeel. Ook als er een constructieve aanpassing noodzakelijk is. Bijvoorbeeld het plaatsen van een stalen latei om de gevel op te vangen en het bijkomende metselwerk te herstellen.

 

Het glas

Omdat wij alles in eigen beheer produceren en plaatsen hebben we ook een glaszetter in dienst die er zorg voor draagt dat het glas vakkundig geplaatst wordt.

resultaat
 

Onderdorpel van het kozijn

Low step aluminium dorpel (overrijdbaar)
Wij gebruiken een overrijdbare onderdorpel van aluminium, bovenkant van de onderdorpel ligt gelijk aan de bovenkant van de garagevloer. De aluminium onderdorpel wordt bij het plaatsen gelijk met de garagegevloer aangesmeerd met mortel. Ook worden oneffenheden weggewerkt zodat uw garagevloer weer een geheel is met het kozijn.
Standaard onderdorpel
Als u de garage gaat gebruiken voor kantoor enz. dan gebruiken wij een houten onderdorpel (standaard onderdorpel) of een DTS onderdorpel naar keuze.

aluminium-onderdorpel
 

Oplevering

Nadat de garagedeuren gemonteerd zijn en al uw spullen weer op hun plek zijn gezet lopen we de garagedeuren met u na om te kijken of alles naar wens is. Tevens wordt de werking van het slot aan u uitgelegd en de sleutel overhandigd.

 

Nazorg

Zes tot acht weken na afronding van de montage nemen wij contact met u op om te vragen of alles nog steeds naar wens is. Mocht er iets aan de hand zijn dan maken wij een afspraak om dat op te lossen.